Oppigårds Amarillo

Oppigårds Bryggeri brygger en rekke gode øl. Ølene deres kan være litt anonyme, men de er nesten uten unntak gode og de er billige på Systembolaget. Både Indian Ale og Single Hop Ale er gode “drikkeøl”.
Amarillo er en American Pale Ale og Oppigårds høyest ratede øl på Ratebeer.com med 98 som totalscore og 99 innenfor sin stil. Ølet er en single hop øl og både brygges og tørrhumles med Amarillo.

Orange, mot rød i glasset, hvitt skum med store bobler. Helt klar, så denne ølen er ikke ettergjøret på flaske (flaskemodnet), men filtrert.

Den lukter veldig søtt, aller mest mandarin, jordbær og hvetemalt. Aromaen overbeviser meg ikke helt. Jordbærlukten kjennes kunstig litt som i tyggegummi eller annet godteri.

Smaken er langt bitrer og balanserer opp det søte mandarin- og jordbærpreget. Det er også en del maltsødme og karamell. Den litt kunstige smaken av jordbær kommer igjen mot slutten sammen med en fin bitterhet fra humlen.

Det er en god, fruktig og lettdrikkelig APA, men den er litt for søt. Og aromaen av kunstig jordbær ødelegger litt for meg. Jeg er litt overrasket over at denne er ratet såpass høyt på Ratebeer. (Jeg kommer til å drikke flere av denne og kommer til å skrive her om jeg endringer oppfatningen etter å ha drukket flere flasker.)

Karakter: 6/10

Finnes på Systembolaget.

This entry was posted in Oppigårds Bryggeri and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s