Mikkeller Beer Hop Breakfast

Mikkeller Beer Hop Breakfast er en opphumlet utgave av klassikeren som startet det hele for Mikkeller, Beer Geek Breakfast. Ølen er brygget med ekstra Centennial og Cascade, som Beer Geek Breakfast og så er den tørrhumlet med  Simcoe og Columbus.

Hop_breakfastØlen er sort i glasset, veldig lite lys slipper igjennom. Den har en livlig mokkafarvet skumkrone som holder seg lenge.

Det første jeg plukker ut av aromaen er masse brent malt og kaffe som i den vanlige Beer Geek Breakfast. Også noen søtere toner av vanilje og sjokolade. Jeg er først litt overrasket over hvor lite humle det er i aromaen. Når Mikkeller sier at en øl er ekstra humlet har han ikke spart på humlen. Først når ølen blir litt varmere (sjenket kjøleskapskald) kommer humlearomaene fram i form av  grapefrukt og furunål. Mulig også at sansene må venne seg litt til den kraftig aromaen ar brent malt og kaffe før man kan kjenne humleprofilen.

Smaken er først bitter og fruktig, – et tydelig humlepreg i smaken altså, før stoutegenskapene tar over med brent malt, kaffe og mørk bitter sjokolade.

Avslutningen er tørr, middels bitter med et solid preg av kaffe.

Før jeg smakte denne så tenkte jeg at dette var en øl som kanskje ville nærme seg en Black IPA. Man forventer en del humle når Mikkeller hevder at ølen er ekstra humlet (ref. Jackie Brown), men den er stilmessig helt klart en stout.

7/10

7,5% alkohol

Kjøpt hos Barley Wine i København.

Flasket i mars 2012.

Advertisements
This entry was posted in Mikkeller, Omtaler av øl. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s