Mikkeller /Grassroots Wheat is the New Hops

Et samarbeidsbrygg mellom Mikkeller og amerikanske Grassroots Brewing. En IPA med 6% alkoholvolum brygget med hvete og brettanomyces gjær. Humleprofilen består av Citra og Centennial.

Wheat is the new hopsØlen er veldig klar og gyllen og ser litt ut som en pen pilsner. Såpeaktig skumkrone på omtrent én fingerbredde.

Den første aromaen som treffer meg er lett syrlig og vinøse karakteren som Brettanomyces-gjæren tilfører. Men det er også de vanlige humlearomaene man finner i en IPA og da spesielt grapefrukt og sitrus. Det lukter også hvetemalt.

Godt karbonert øl. Veldig tørr smak av sitrusfrukt og hvete. Man kjenner godt at det er brukt hvetemalt i denne. Fin syrlig smak av brettanomyces gjæren også. Avslutning er tørr, bitter med smak av furunål og sitrus.

En veldig forfriskende øl. Veldig tydelig og lette å plukke hva de ulike hovedingrediensene er (hvete, brettanomyces og humle). Veldig god i januar og sikkert enda bedre på terrassen i sommerhalvåret.

8/10

Kjøpt på Vinmonopolet i Vika.

Advertisements
This entry was posted in Mikkeller, Omtaler av øl and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s