Nyheter på spesialpolet i Vika i februar

I dag satte Vinmonopolet ut flere spennende nyheter i hyllene på spesialpolet i Vika.

Alesmith IPA trenger ingen videre presentasjon. 100/100 på Ratebeer og 1. på lista over de beste IPAene i verden. (AlePorterStouts anmeldelse) Denne har også vært å få på en reke utesteder i Oslo i det siste, men dette er første gangen den er å få på vinmonopolet. Merk også den nye flaskedesignen. Alesmith datostempler ikke flaskene sine, men tappingen på de nye flaskene startet i juli dise flaskene er ikke så gamle. Dessverre kan amerikanske IPAer være for gamle når de blir tilgjengelige i Norge, men nå er det altså mulig å få kjøpt relativt ferske flasker med det som kanskje er verdens beste IPA på Vinmonopolet i Norge.

I tillegg til IPAen så er Alesmith Nut Brown Ale tilgjengelig. Dette er en britisk brown ale med rik maltsmak, sjokolade og nøtter med en dempet humleprofil.

To øl fra et av verdens beste bryggeri, Founders er også tilbake i Vika. Breakfast Stout er en imperial stout på 8,5% brygget med havre og tilsatt mengder av kaffe. En klassiker, la ikke denne muligheten gå fra deg!

Den andre Founders ølen du nå kan kjøpe er deres porter. Den er rangert på 3. plass over portere på Ratebeer. Jeg har ikke sett denne i Norge tidligere. Denne er et must.

Et par spennende nyheter fra Evil Twin står også i hyllene. Kiwi Imperial Pils er en imperial pilsner på 7,5% med masse new neazandsk humle. Denne er også på fat på Crowbar i Oslo for tiden. Molotov Coctail er en dobbel IPA på hele 13% og usansynlige mengder humle. I følge Evil Twin selv, deres villeste øl. Også tilgjengelig på Schouskjelleren.

Evil Twin All Occasions IPA var tilgjengelig på spesialpolene før jul og er nå tilbake. Her er AlePorterStouts omtale.

Alesmith

En annen nyhet (denne har vel vært tilgjengelig tidligere) er Lost Abbeys Witbeer, Witch’s Wit. Klassisk belgisk wit brygget med grapefrukt, honning og grapefruktskall. 4,8% alkoholvolum.

Så venter vi bare på at Haandbryggeriets Blåbic skal havne på spesialpolene. Den er allerde å få tak i på de fleste av hovedstadens bedre ølsteder.

God handletur!

Oppdatering 14.2: Alesmith IPA ble utsolgt i løpet av onsdagen.

15. februar: Da har Vinmonopolet satt ut flere flasker av Alesmith IPA:

This entry was posted in Nyheter, Omtaler av øl and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s