Lost Abbey Carnevale

Lost Abbey Carnevale brygges i februar hvert år. I utgangspunktet brygget som en streit belgisk saison, men så er den tilsatt mengder med de amerikanske humlene amarillo og simcoe. Ettergjæringen på flaske gjøres med brettanomyces.

6,5% alkoholvolum.

CarnevaleKorken på denne satt knallhardt. Når ølen først havnet i glasset så er den gyllen, lett grumsete og med en solid offwhite skumkrone. Pen øl.

I aromaen kjenner jeg først belgisk gjær, hvetemalt, sitrus, anananas, pepper og tørt gress. Lukter som en saison med litt ekstra sitruspreg. Lett hint av brettanomyces, men ikke mye.

Tyngre på malten enn en gjennomsnittlig saison (og Lost Abbeys Red Barn Ale som har mange fellestrekk med Carnevale). Sødmefull i starten, smak av sitrus og tørt høy. Krydret preg, som er typisk for ølstilen. Nokså fruktig i form av anananas og sitrussmak. Veldig god!

Ettersmaken er veldig tørr med en syrlig smak av brettanomyces-gjær.

Nydelig øl som fungerer supert både til mat og som drikkeøl. Pent balansert med fruktighet, maltsødme, syrlighet fra brettanomycesgjæren og bitter humle.

8/10

Kjøpt på Vinmonopolet i Vika

Advertisements
This entry was posted in Omtaler av øl, Port Brewing/Lost Abbey and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Lost Abbey Carnevale

  1. Pingback: Øllansering i Vinmonopolets spesialbutikker 15. oktober 2015 | Ale, Porter og Stout

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s