Haandbryggeriet Sundland Kreosot

Sommeren 2011 flyttet Haandbryggeriet til sine nåværende lokaler på Sundland i Drammen. Sundland Kreosot er bryggeriets hyllest til sine nye lokaler. Sundland var tidligere NSBs verkstedtomt i Drammen og derav navnet. Den ble første gang brygget sommeren 2011, men er nå tilbake i hyllene på spesialpolene.

Forrige runde var denne en del av Haandbryggeriets “white label”-serie og flaskene fortale oss at dette var en India Black Ale. Nå er det en ny batch, ny etikett og nå heter ikke denne ølen india black ale lenger.

sundland kreosotPen øl, med tykt og tett mokkafarvet skum som varer lenge.

Det første jeg kjenner i aromaen er røyken, salt og baconaktig røykaroma (ikke så langt unna en lukt man kan forbinde med kreosot). En god dose mørke og brente malttoner er også tydelige i aromaen, sammen med et tungt og grønt humlepreg. Det lukter furunål og kvae.

Smaken følger opp aromaen, men det er noe mindre røkpreg. Solid dose lakris i smaken, sammen med noe kaffe, mørk sjokolade og også et midlere hint av caffe latte og melkesjokolade. Lakris og røyk maskere nok en del av humleprofil, men den er tilstede i bakgrunnen hele veien. Avslutningen er medium bitter med et behagelig brentpreg som sitter igjen lenge.

Velhumlet røkt porter er en bedre klassifisering. Eller denne nye American Black Ale stilen som blir mer og mer populær blant de store amerikanske mikrobryggeriene. Uansett en god øl.

7/10

6,5% alkoholvolum.

Tilgjeng på spesialpolene.

This entry was posted in Haandbryggeriet, Omtaler av øl and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s