Cigar City Guava Grove

Alle som er opptatt av øl kjenner dette bryggeriet. Alltid i toppen når Ratebeer kårer verdens beste bryggeri og en stor portefølje av toppøl som kun en sjelden gang innimellom dukker opp i Norge.

Guava Grove er en Saison med 8% alkoholvoum som er tilsatt ren Guava pure i gjæringsprosessen.

Guava GroveGrumsete orange farge. Ser mer ut som en IPA enn en typisk saison. Høy skumtopp med store bobler som legger seg raskt til en flat ring av skum.

I glasset kjenner jeg lukten av gjær, sitrus, appelsin,mer tropisk frukt, brøddeig og noe krydder (pepper). Også et lett syrlig preg (tenkt Jolly Pumpkin). Fruktigheten i aromaen er ikke som i en IPA, men mer juice-aktig.

Heftig karbonering. Masse bobler som stiger opp. Smak av sitrus, appelsin og pære, søtlig og syrlig tropisk frukt. Og igjen, ikke smak av tropisk juice som i en IPA, men mer som fersk frukt som søt og syrlig på samme gang. Krydder og gjær preger smaken som i en belgisk golden ale/ triple.

Avslutning er tørr og lett syrlig.

Dette er en uvanlig saison. Tydelig smak av tropisk frukt, fin syrlighet, men uten det typisk preget av tørket høy og låve som jeg forbinder med ølstilen. Men veldig forfriskende og ikke minst god. Og den er veldig lettdrikkelige. De 8% kjenner man ikke i det hele tatt.

8/10

Advertisements
This entry was posted in Cigar City, Omtaler av øl and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s