Nøgne Ø Citrus Hystrix IPA

Nøgne Ø Citrus Hystrix IPA er brygget av Nøgne Ø, men smaksprofilen er satt sammen av kokk, Trond Moi og i tillegg til rug- og havremalt inneholder den (uvanlige ingredienser som (mandarinjuice, kaffirlime-(citrus hystrix på latin)- og bergamotblader) Sannsynligvis er den tilgjengelig på på Bølgen & Mois restauranter. Denne flasken kjøpte jeg på Vinmonopolet i Vika.

Mørk orange nesten brun i glasset. Ikke mulig å se igjennom. Sannsynligvis pga av mandarinjuicen som er tilsatt.

Citrus HystrixAromaen er veldig tydelig sitruspreget. Det lukter sitron, grapefrukt og appelsin. Det er lett å kjenne at det er en fruktighet tilstede i aromaen som ikke kan komme fra vanlig tørrhumling, men som kommer av mandarinjuicen som er tilsatt.

I munnen så har ølen en bitter start med grapefrukt og sitrus fra humlen. Samtidig har den en over middels fyldig maltkropp med fint krydret preg (typisk for øl med rug). Mot slutten kommer det en bittersøt fruktig smak av appelsin/mandarin/sitron. Medium til lett bitter avslutning.

Fin maltkropp med krydret preg, grapefrukt og sitron fra humlen og den syrlige fruktjuicen sammen med en under middels bitter avslutning gjør dette til et godt matøl. Veldig fruktig og sitruspreget samtidig som ølen er balansert opp med en god del malt som gjør at den bør passe til en rekke matretter.

7/10

Advertisements
This entry was posted in Nøgne Ø, Omtaler av øl and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s