Nøgne Ø Pale Ale

Nøgne Øs variant av en moderne amerikansk øl. Deres beste allrounder hevder de selv.

Nøgne_Pale AleGul, – mot orange, gyllen farge Ølen er veldig uklar og har en fyldig skumkrone som varer lenge.

En noe beskjeden aroma  av grapefrukt og furu. Også litt blomstereng og hint av sitrondrops, sammen med tørket gress og noe karamell. Dessverre så lukter den litt kjedelig.

I smaken er det korn, noe brød og karamell fra malten, mens humlen gir en bitter smak av furunål og grapefrukt. Avslutningen er tørr og bitter. Den biter bra fra seg med enbitter avslutningen som renser godt opp til tross for relativt beskjedne 40 IBU. Dessverre så er den litt enkel og brå smaken, med en for beskjeden aroma og lite kompleks smak. Kanskje en litt for enkel humleprofil med kun Northern Brewer og Centennial-humle. Med 6% alkoholvolum og til denne prisen så får man langt bedre pale ale/ IPAer.

Selv om den kun har 40 IBU så kjennes denne bitterheten godt og jeg synes heller ikke at den er en særlig god matøl. Den fremhever kun bitterheten i bl.a pizza som Nøgne hevder den passer så bra sammen med.

Den scorer godt hos både Ratebeer og Beeradvocate, men selv så er jeg ikke så glad i denne. Og det gjelder hver eneste gang jeg har drukket den (flere ulike og ferske flasker).

5/10

Advertisements
This entry was posted in Nøgne Ø, Omtaler av øl and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Nøgne Ø Pale Ale

  1. beerfriend says:

    Pale Ale er vel slett ikke et moderne amerikansk øl. Tvert imot så er det en erketypisk engelsk øltype som har eksistert i et par hundre år og som også har inspirert til relaterte øltyper som IPA (India Pale Ale) og Bitter Ale. Antageligvis også de senere wiener- og pilsener-øltypene, etter Anton Dreher og Gabriel Sedlmayer sin legendariske ‘spiontur’ til engelske bryggerier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s