Mikkeller It’s Alive White Wine Barrel Edition

Mikkellers første(?) Orval-kloning dette. Lagret 7 måneder på hvitvins-fat. (På senere batcher er det spesifisert som Chardonnay-fat.)

Ølen er flasket 8/11-2010 med best før 2018. Den er flaskemodnet med brettanomyces og jeg regner med at den har tatt til seg diverse bakterier fra hvitvinsfatene også.

Mikkeller It's Alive White Wine Barrel EditionNår jeg åpner flasken så vokser skumtoppen sakte ut av flasken. Ikke uventet når man lar en øl som er flaskemodnet med brettanomyces stå 2 og 1/2 år i kjelleren, men flasken tømmer ikke seg selv.

Aromaen er syrlig og fruktig. Det lukter pære, eple, kirsebær, mugg, kjeller og karamell.

Mye smak av brettanomyces, men den er ikke spesielt sur, Fruktig smak av pære, eple og rosin, med en god del maltsødme og karamell som er balansert opp av et fint syrlig preg. Veldig lettdrikkelig og det er umulig å kjenne at dette er en 8% øl.

LItt over middels karbonert og langt fra så ekstremt som man ofte opplever med fatlagret øl med brettanomyces som har stått noen år i kjelleren.

Tørr ettersmak med eik og brett.

Nydelig øl, langt bedre enn f.eks Mikkellers Funky E-star som ligner. Liker du f.eks Jolly Pumpkin Luciernaga eller Orval så anbefales Mikkellers It’s Alive øl. Jeg har en It’s Alive Lychee utgave i kjelleren. Omtale kommer!

8/10

Advertisements
This entry was posted in Mikkeller, Omtaler av øl and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Mikkeller It’s Alive White Wine Barrel Edition

  1. Pingback: Mikkeller It’s Alive White Wine Barrel Lychee Edition | Ale, Porter & Stout

  2. Pingback: Mikkeller – It’s Alive Chardonnay barrel aged with Mango | Ale, Porter og Stout

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s