Mikkeller It’s Alive White Wine Barrel Lychee Edition

Som navnet forteller, It’s Alive tilsatt Lychee-frukt og lagret på i hvitvinsfat. Ølen er brygget hos De Proefbrouwerij i Belgia.

Mikkeller_its alive lycheeDenne ølen er ikke like aggressive som den noe eldre hvitvinsfats varianten (se omtale her). Men den har en supertett (nesten som krem) offwhite skumtopp. Fargen på ølen rødlig og orange.

Kraftig aroma av modne og overmodne bær. Lukter nesten litt mugg. Mye pære og eple-aromaer, igjen på grensen til overmodne. Også tydelige gjærestere og et distinkt preg av eik. Litt brettanomyces med et lett syrlig preg, men ikke så mye. Ølen ble kjøpt på Kioskh i fjor sommer, så jeg tipper den er  flasket for 12-16 måneder siden.

Smaken følger opp aromaen med toner av overmoden pære, epler og noe appelsin kombinert med denne smaken av mugg og kjeller som er typisk for brettanomycesgjæren. Ølen er medium fyldig og har et alkoholvolum på 8% som man ikke merker i det hele tatt. Tørr og fruktig avslutning.

Jeg kjenner lite til Lycheefrukt i smaken og ølen er veldig lik den hvitvinsfatlagrede utgaven (uten Lychee). Litt mindre preg av brett på denne, men det tror jeg først og fremst kommer av dette var en nyere flaske.

8/10

This entry was posted in Mikkeller, Omtaler av øl and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Mikkeller It’s Alive White Wine Barrel Lychee Edition

  1. Pingback: Mikkeller – It’s Alive Chardonnay barrel aged with Mango | Ale, Porter og Stout

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s