Nøgne Ø Mandarina IPA

Ved siden av å tilby sin solide portefølje av øl som produseres året rundt fortsetter Nøgne Ø å slippe nye og innovative øl til alle oss som stadig krever nye og spennende øl.

Mandarina IPA er en single hop øl, brygget med den tyske humle Mandarina. Mandarina er en relativt ny europeisk humle som er en del fellestrekk med amerikanske humlesorter. Den har langt høyere alfasyre nivå og er langt mer fruktig enn andre europeisk humler. Alt dette ifølge Nøgne Øs tekst på flasken.

Nøgne Ø Mandarina IPATåkete orange farge, nokså mørk til å være en IPA. Offwhite skumtopp som er en fingerbredde høy.

Det første som slår meg er den fruktige aromaen av tørket aprikos og fersken. Veldig lite “europeisk” i aromaen. Nokså søtlig fruktighet med et hint av gress og høy. Etterhvert lukter jeg også sitronskall, furunål og en mer søtlig rund fruktighet man finner i mandariner.

Ølen har søtlig smak av karamell, gress, parfyme-, blomsteraktig og en bitter smak av sitronskall og furunål. Det er også et krydret preg av anis/fennikel eller lakris som passer godt sammen med sitron, mandarin, furunål og maltsødmen i ølet.

Avslutningen søtlig og bitter med smak karamell og furunål. Ingen tung bitter west coast avslutning, men en kontant litt under middels bitterhet som er balansert opp med maltsødme. Minner litt om en engelsk IPA.

Interessant og annerledes IPA brygget kun med en europeisk humle. Et vellykket eksperiment som har resultert i en god øl.

7/10

Mandarina IPA og Imperial Premiant India Pilsner (omtale kommer) vil være tilgjengelig på høstens ølfestivaler hvor Nøgne Ø er representert og etterhvert også barer, restauranter og spesialpol

Advertisements
This entry was posted in Nøgne Ø, Omtaler av øl and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Nøgne Ø Mandarina IPA

  1. Pingback: Nøgne Ø Imperial Premiant India Pilsner | Ale, Porter & Stout

  2. Pingback: Nøgne Ø Vic Secret IPA | Ale, Porter & Stout

  3. Pingback: Nøgne Ø Chmiel Iunga IPA | Ale, Porter & Stout

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s