Hoppin’ Frog Boris the Crusher Imperial Stout #100

I anledning batch #100 av denne berømte stouten har Hoppin’ Frog erstattet den amerikanske malten de vanligvis bruker med engelsk malt. Humleprofil er den samme og jeg forventer ingen store forskjeller fra den vanlige BORIS.

Boris_100Helt sort øl og en mørk mokkafarvet skumkrone som legger seg relativt raskt til en tynn skumring.

Aroma av brent malt, sjokoladepudding, havre, lakris, kaffe og mørke mode bær. Et lite hint av alkohol kjenner jeg også.

Masse kaffe og sjokolade i starten før mer runde toner av overmodne røde bær og rosin tar over. Avslutningen er bitter med smak av lakris og furunål. Bittelitt alkohol og den varmer greit nedover halsen. En anelse søtere og rundere og mindre brent malt enn den ordinære BORIS.

Usikker på om jeg foretrekker denne fremfor den ordinære BORIS. Men noen interessante nyanseforskjeller er det.

7/10

Kjøpt hos Barley Wine i København.

Advertisements
This entry was posted in Hoppin' Frog, Omtaler av øl and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s