Three Floyds / Mikkeller Risgoop

Risgoop er én av totalt 6 samarbeidsbrygg mellom Mikkeller og Three Floyds. Alle ølene er varianter av Barley Wine (byggvin) tilsatt ulike kornsorter. Mens BooGoop, HvedGoop, OatGoop og RugGoop brygges hos De Proef Brouwerij i Belgia brygges RisGoop både av Mikkeller hos De Proef og av Three Floyds i Munster, Indiana.

De Proef-utgaven var en av de beste ølene jeg drakk i fjor og jeg så naturlig nok virkelig fram til å få prøve Three Floyds’ variant.

Ris er brukt i industriøl for å spare inne penger, men i det siste så har også flere mikro/craftbeer-bryggerier brygget med ris. Brukt riktig kan ris tilføre ølet fruktighet, en lettere kropp og en frisk avslutningen i munnen.

RisGoopKnallorange farge på ølet. Det er som å ha en appelsin i glasset med en pen fingerbredde høy skumkrone på toppen.

Kraftig aroma av grapefrukt, appelsin, noe søt malt, karamell, tørket aprikos, appelsinmarmelade og et lite hint av alkohol. Lett å lukte at dette både er en stor og bitter øl.

Nydelig humleprofil. Tonnevis med mandarin, appelsin, sitron, tørket aprikos og grapefrukt. Noe karamell og såpass mye sødme at det smaker litt appelsinsyltetøy, men det er nok bitterhet som mer enn veier opp for sødmen.

Fyldig munnfølelse og en medium bitter avslutning. Et lite hint av alkohol er det også som varmer i halsen.

Kraftig smak av aroma og humle og med en fyldig kropp som allikevel lar humlen skinne. Three Floyds og Mikkeller kaller dette en barley wine, men den fremstår mer som en Imperial IPA. En veldig god en!

9/10

Advertisements
This entry was posted in Omtaler av øl, Three Floyds and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s