Dugges Hopblack!

Dugges Ale- & Porterbryggeri ble startet i 2005 av Mikael Dugge Engstrøm. I 2010 tok de det store steget og flyttet fra bryggeriet i Mölndal hvor kapasiteten var 1500 hektoliter pr. år. Det nye bryggeriet ligger i Landvetter utenfor Göteborg og kapasiteten er på hele 8000 hektoliter. Det nye bryggeriet ble kjøpt fra Kina og etter ett år eller to med tilpassing av utstyret og så justering oppskriftene før Dugges kunne brygge sin berømte imperial stout, Idjit, som før.

Hopblack! er en ny black IPA fra Dugges.

HopblackSort øl helt til man holder den opp mot lyset og ser et rødskjær skinne igjennom. Offwhite skumkrone.

Aromaen er full av humle. Alltid et godt tegn når man drikker en black IPA. Og her er det humlesorter fra den sydlige halvkule som dominerer. Røde bær, skogsbær og tropiske frukter som mango og ananas. En del maltsødme også med hint av lakris og brent malt.

God munnfylde. Smaken starter opp søtt med smak av karamell, røde bær, mango og ananas. Mot avlsutningen så er det mer bitre smaker av brent malt, kaffe, furunål og harpiks som tar over. Avslutningen er også veldig tørr.

Overraskende god black IPA med flott og tydelig humleprofil og et fint preg av brent malt. Altfor mange øl innenfor stilen har for mye smak og aroma av brent malt og kaffe som overdøver humleprofilen. Det har Dugges unngått med Hopblack!. Dette er en IPA med et passende innslag av mørk og brent malt.

7.5/10

Advertisements
This entry was posted in Dugges, Omtaler av øl and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s