Brooklyn Black Chocolate Stout (2012)

Black Chocolate Stout er en Imperial Stout som brygges hvert år til vinterhalvåret. Dette er 2012/2013-årgangen og har dermed stått ett år i kjelleren. Brooklyn Brewery sier selv at dette er en øl som lagres veldig godt og hvert år kjøper jeg flere flasker. Tiltross for navnet så er den ikke tilsatt sjokolade. Kun spesialmalt som skal gi ølet aroma og smak av sjokolade.

Brooklyn_black_chocolate_stoutHelt sort øl med litt motorolje-følelsen når den kommer ut av flasken. Tynn mokkafarvet skumkrone.

Aroma av mørk sjokolade, melkesjokolade, iskaffe, karamell og brent malt. Lukter søtt.

Smak av bitter sjokolade og et søtere preg av vanilje, melkesjokolade og kakao sammen med brent malt og litt kaffe. Den har en fyldighet og en veldig rundhet i smaken som man vanligvis forbinder med melkestout (stout tilsatt laktose).

Lett bitter avslutning med smak av sjokolade, kaffe, lakris og furunål.

Rund, mild, lettdrikkelig samtidig som den er proppfull av smak og med en fyldig munnfølelse.

De siste årene har denne blitt lansert på polet samtidig med juleølene 1. november. Vi satser på at ølet kommer tilbake i år.

8/10

Advertisements
This entry was posted in Brooklyn Brewery, Omtaler av øl and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s