Brasserie Saint Germain & Nøgne Ø Rhub’ IPA

Rhub’ IPA er et samarbeidsbrygg mellom Brasserie Saint Germain(Page24) og Nøgne Ø. Dette er en IPA med en vri, det er nemlig tilsatt rbarbrajuice i gjøringstanken og rabarbrajuicen utgjør 10% av ølvolumet. Humlen er primært fra New Zealand og Australia.

Rhub IPALett tåkete, gyllen og stråfarget øl. Høy og tett hvit skumkrone som varer lenge og henger i glasset.

Søt aroma av korn  og lys malt, blomsteraktig humlepreg med innslag av søt frukt som jordbær og ananas sammen med grapefrukt og mentol.

I munnen starter opplevelsen med søtlig smak av korn og gress, så får den et hint av syrlighet sammen med søtere frukter, blant annet jordbær og muligens bringebær og bjørnebær. Dette er typiske litt rundere og mildere smaker fra humletyper som kommer fra New Zealand. Mot avslutningen blir den bitrere med tydelig smak av sitrus sammen med en svak syrlig fruktighet.

Det er dessverre lenge siden jeg har spist rabarbra, men regner med at den bidrar med litt fruktighet og dette lettsyrlige preg som gjør at denne IPAen skiller seg litt ut. Ellers så er det en frisk, lettdrikkelig IPA som faller ned på den snillere siden av bitterhetsskalaen. Dessverre så er ikke denne superfersk lenger og var nok enda bedre i sommer da den var ment å drikkes. Uansett et artig samarbeidsbrygg fra Nøgne Ø og Page 24 og en øl det er verdt å prøve.

Denne ble sluppet på Vinmonopolets “spesialslipp” 2. oktober. Mulig det fortsatt er flasker igjen.

7/10

Advertisements
This entry was posted in Omtaler av øl, Page 24 / Nøgne Ø and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s