Cigar City Tocobaga Red Ale

Tocobaga Red Ale er en amerikansk red ale (eller amber om du vil) fra velrenommerte Cigar City Brewing. Den var nylig tilgjengelig på spesialpolene som en del av storslippet 2. oktober. Cigar City lager alltid solide og innimellom fantastiske øl så jeg plukket selvfølgelig med med et par flasker av denne. Nyere batcher tappes også på boks.

TocobagaSkummet stiger opp av flasken idet jeg åpner den og masse sedimenter virvles opp. Høy offwhite skumkrone. Ølen har en dyp rød farge og det er mye sedimenter i bunnen av glasset.

Søt maltfull aroma som lukter karamell, brød, røde bær, ananas og så er det et lett sitruspreg fra humlen. Tipper denne er ganske aggressivt humlet og dermed har en ganske fremtredende humleprofil fersk.

Ølen har medium munnfylde, og smak av søt malt med karamelltoner, brød, nøtter og skogsbær. Avslutningen har bra bitterhet som rydder godt opp. Smak av furunål harpiks og sitrus henger igjen en god stund. Avslutningen har også et bittelitt syrlighet. En type lett syrlighet som en del engelske brown ale har (langt fra noe surt øl altså.)

Jeg liker denne typen øl enten den kalles amerikanske red ale eller amber ale. De har ofte nok maltsødme til å funke med de fleste matretter og nok bitterhet til å rydde opp og rense ganen med kraftige kjøttretter. Samtidig så har de forfriskende og leskende nok til å kunne nytes alene.

7.2% alkoholvolum

Kjøpt på Vinmonopolet i Vika.

7,5/10

Advertisements
This entry was posted in Cigar City, Omtaler av øl and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s