Nøgne Ø Kriek of Telemark

Artig med en surøl fra Nøgne Ø og fint at de benytter seg av lokale kirsebær fra Telemark. Etiketten må også nevnes som er autentisk rosemaling fra Telemark. En veldig fin etikett og hele konseptet og ideen rundt ølet oppleves som veldig riktig.

7,5% alkoholvolum.

Kriek_of_TelemarkFantastisk dyp rød farge på ølen med en rosa skumkrone som legger seg raskt.

Litt beskjeden aroma. Kirsebær med et fint syrlig preg, noe gjær en ganske distinkt duft av laktose og ost.

Det den mangler i aroma tar den igjen i smaken. Søtlig start med smak av røde bær i starten og før en mer tydelig smak av syrlig kirsebær trer frem. Mye smak av kirsebær også i avslutningen som er tørr og middels sur.

Smaken av laktose tilstede i smaken også, men den er mindre fremtredende enn i aromaen.

Nydelig sprudlende munnfølelse samtidig som ølen er relativt fyldig til stilen å være

Oppsummert så er det en god øl som starter litt søtt med smak av røde bær før en herlig og tydelig kirsebærsmak trer frem og gjør ølen mer syrlig. Tørr og middels sur avslutning med smak av kirsebær.Fin, sur øl med tydelig smak av kirsebær. Savner kanskje det ville låvepreget som f.eks Cantillon og noen få andre har, men alt i alt, en veldig god “kriek” dette.

7,5/10

Lanseres i Vinmonopolets partiutvalg Fredag 1. november.

På Facebook har Nøgne Ø brygger Ingrid skrevet litt om prossessen bak denne ølen:

“Kriek of Telemark-vørteren ble surgjort ved å ikke koke vørteren etter avsiling, men å kjøle den og sende den rett på gjæringstank hvor den ble inokuleret med en flaske 100% lambic fra Cantillion. Da vørteren var passe syrlig (etter et par dager) kokte og humlet vi den før den ble gjæret med en vanlig alegjær. Et stykke ut i gjæringen ble det tilsatt pressede, sure kirsebær fra Gvarv.”

 

Advertisements
This entry was posted in Nøgne Ø, Omtaler av øl and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Nøgne Ø Kriek of Telemark

  1. Haffy says:

    Denne er jo helt blodfersk, spør noen på Nøgne om grunnen til at den har blitt hastet ut av bryggeriet… 🙂

  2. Du tror det er snakk om en infeksjon? Mulig det. Selv om den er god nå så er det en (u)smak tilstede som kan potensielt kan ødelegge smaken helt om den utvikler seg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s