Haandbryggeriet Fatlagret Porter

Haandbryggeriet er vel det bryggeriet i Norge som har benyttet og eksperimentert mest med fatlagring av øl. Særlig har de lagret surøl på fat, men med Fatlagret Porter (tidligere het vel denne Akevitttporter) har de lagret en porter på eikefat som tidligere er brukt til lagring av akevitt.

I det jeg åpner ølen så skummer det over. Dette var en gusher! Øl overalt. Men det lar seg fort tørke opp og det ikke mye øl som skummet over.

Fatlagret porterHelt sort øl. Mokkafarvet stor skumtopp som legger seg som en ring eterhvert.

Aroma av brent malt, kaffe, sjokolade, karamell, tre og eik. Det er også tydelig preg av akevitt her. Det lukter karve og litt brennevinsaktig. Den har også et vanilje og melkesjokolade i aromaen.

Medium pluss fyldighet. Søt start med brent malt, sjokolade, vanilje og kaffe. Så slår fatlagringen inn med smak av treverk og tydelig akevittpreg. Det smaker karve og brennevin. Alkoholen varmer nedover i halsen.

Jeg synes Haandbryggeriet har truffet bra med denne. Tydelig akevittpreg med smak av eik, karve og litt alkohol, men ikke for mye. En av Haandbryggeriets beste øl dette.

10% alkoholvolum

8.5/10

Advertisements
This entry was posted in Haandbryggeriet, Omtaler av øl and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s