Alesmith Old Numbskull

Barley Wine er en ølstil som man velger å lagre en tid slik at humlen forsvinner og lar malten spille hovedrollen i smaksbilde. Amerikanske byggviner, som denne fra Alesmith er ofte humlet som en dobbel IPA, så denne har jeg valgt å drikke relativt fersk (det er grenser for hvor ferske slike ” importøl” er når de havner i hyllene på Vinmonopolet.)

old-numbskullØlen er tåkete og har en brunrød farge. Offwhite skumkrone.

Den har en tung og kraftig aroma av karamell, røde bær, nøtter, brød og et kraftig bittert humlepreg. Den lukter også noe tropisk av tørket aprikos, samt fiken og dadler.

Søt øl med mye smak av røde bær, karamell og toner av tørket frukt, rosiner, fiken og dadler. Samtidig så har den et tydelig bitter humlepreg med smak av først og fremst furunål, men også sitron. Ekstremt robust i smaken og med en oljete munnfølelse.

Den klarer å være både tung på amerikansk humle med smak av sitron og furunål samtidig som den er har en veldig britisk maltprofil med tonnevis av tørket frukt og modne røde bær. Etterhvert som den varmes opp får den en tydelig smak av alkohol mot slutten.

Kompleks og herlig øl. Denne flasken er fra 2013 og relativt fersk. Jeg har et par flasker av en eldre årgang i kjelleren og etterhvert vil humlen forsvinne og den komplekse maltprofil vil skinne alene. Følg med for en oppdatering!

Kjøpt på Vinmonopolet i Vika.

11% alkoholvolum

8.5/10

This entry was posted in AleSmith, Omtaler av øl and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s