Tilquin Oude Quetsche á L’ancienne

Tilquin er ikke noe bryggeri, men et gueuzeri. De kjøper altså lambic fra andre produsenter. Lambic lagres på enorme eikefat før de blandes. Mannen bak dette nyoppstartede gueuzeriet er bioingeniøren Pierre Tilquin. Han jobbet 6 måneder hos både 3 Fonteinen og Cantillon før han startet opp sitt gueuzeri i 2009, og to år senere var den første ølen; en gueuze klar. Oude Gueuze Tilquin à l’Ancienne er tilgjengelig i Vinmonopolets sortiment og nå er også Pierres første fruktlambic tilgjenglig. Den er tilsatt plommer og skiller seg derfor litt ut. Nesten all fruktlambic produseres,med enten kirsebær (kriek) eller bringebær (frambois). (Cantillon lager også den meget ettertraktede Fou Foune, en lambic med fersken.)

Quetsche Uklar og småskiten øl med en litt ubeskrivelig farge. Den er  litt orange, litt lilla og litt rosa med en tett og fin skumkrone.

Herlig aroma! Det lukter edikk, sitronsyre, overmoden frukt og emment gammel plaster. Den har den litt frastøtende og samtidig ekstremt innbydende lukten som bare bruk av villgjær kan skape.

Smaken er syrlig med tydelig smak av sitrus og det knyter seg litt bakerst og yterst i munnen. Etterhvert kommer det en fruktig sødme og smak av plomme fram som demmer litt opp for surheten. Herlig! Avslutningen er kraftig sur, dominert av sitron.

Fås på mange Vinmonopol og kan i hvert fall bestilles. Ikke så ofte vi har toppøl på polet så løp og kjøp.

6.4% alkoholvolum

9/10

Advertisements
This entry was posted in Omtaler av øl, Tilquin and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s