Bockor Cuvee des Jacobins Rouge

Cuvée des Jacobins er en lambic som er lagret 18 måneder i franske eikefat fra Cognac (men det er nye fat altså.) Surøl altså, og fine 5,5% alkoholvolum.

Jeg har tidligere omtalt Bockor Vanderghinste Oud Bruin i meget rosende ordelag, så jeg har litt forventninger til denne.

Bockor JacobinsØlen er colafarvet, kanskje med en anelse mer rødt. Liten lys brun skumring i glasset.

Søt malt og syrlig eddik i aromaen. Det er eiketoner, overmodne røde bær, sure kirsebær. plomme, eple og sitrusfrukt. Nydelig aroma.

Karbonert som en cola, det er mye sødme i starten og tone av vanilje og eik. Sødmen er balansert opp av en fin syrlig smak av sitrus, grønne epler og sure kirsebær. Tipper totalt over på den sure siden, men det er en mild og fin syrlighet.

Bedre enn Rodenbach Grand Cru og på høyde med Duchesse de Bourgogne (som er noe søtere).

Nær perfeksjon dette!

Og til under 50-lappen på Vinmonopolet!

9/10

This entry was posted in Bockor Brouwerij, Omtaler av øl and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment