Jolly Pumpkin La Parcela

Jolly Pumpkin holder til i Dexter, Michigan og er kjent øl som både er rustikke, komplekse og nesten utelukkende inspirert av belgiske øl. Alle deres øl er lagret på eikefat, de er enten syrlige eller sure, og alle jeg har smakt så langt har smakt fortreffelig.

La Parcela er et gresskarøl med brygget med ulike krydder (bl.a skallet fra kakaobønner) og lagret på eikefat.

20140122-232222.jpgTåkete kobberfarvet øl med en offwhite skumkrone som klatrer omtrent en fingerbredde opp i glasset. Den desidert minst “livlige” Jolly Pumpkin ølen jeg har vært borti. Pleier å være heftig skummin, – særlig når den er 2 år gammel som denne.

Ølen har en fruktig aroma av eple og pære med tydelige eiketoner og vanilje. Mulig det er gresskar som gjør det, for denne ølen søtere og fyldigere enn mange andre Jolly Pumpkin øl. Det or også en lett gjenkjennelig lukt av brettanomyces: dels fuktig kjeller og mugg, dels overmoden frukt.

Kraftig karbonert, noe maltsødme, men mest eik, vanilje, pære og lett sitronsyre. Ølen er syrlig, men ikke ordentlig sur.

Lite eller ingen smak av krydderne som er brukt (flasken er tross alt to år gammel og tilsatte krydder har en tendens til å tones ned over tid) og gresskar, men den er allikevel meget god og komplekse. Moden frukt, tresmak, vanilje og en syrlig tørr avslutning.

5.9% alkoholvolum.

7.5/10

Advertisements
This entry was posted in Jolly Pumpkin, Omtaler av øl and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s