Haandbryggeriet Humlekanon IPA

Haandbryggeriets nyeste IPA. Den har 7,5% alkoholvolum og hele 160 IBU. Forløpig er den kun å få på utvalgte serveringssteder og Avinors Tax Free-butikker.

Tax Free-butikkene er forresten stedet hvor man lettest får tak i fersk øl i Norge nå. Sist jeg var ute og reiste kunne jeg få både Humlekanon, Fyr og Flamme og Nøgne Ø IPA, og alle var mindre en 6 uker gamle.

Humlekanon.jpgTåkete og nokså gul i fargen med en offwhite skumkrone. Pene skumrester i glasset.

Herlig fersk humlearoma som lukter veldig tropisk. Mange, grapefrukt, ananas, papaya, og appelsin stikker ut sammen med furunål. Lukter også humlepellets av glasset. Også et lett sødmefullt innslag av malt i aromaen, men det er for det meste humle her.

Passe karbonert for en IPA, det er en lett maltsødme her, men ingen tegn til karamellmalt. Den smaker først og fremst tropisk frukt, men også sitron og mer grønne humlesmaker som minner om furunål og harpiks. Med 160 IBU så er avslutningen selvfølgelig bitter, men det er også noe sødme her og smaken av tropisk frukt består hele veien gjennom avslutningen også.

Passe bitter og meget god IPA. Ikke la deg skremme av 160 IBU, dette er ingen IPA hvor bitterheten bare bygger på seg for hver slurk. Veldig bra!

Humlekanon er Haandbryggeriets desidert beste IPA og denne er nok blant mine norsk favoritter nå. Bare vi kan få den fersk på Vinmonopolet snart.

8.5/10

Advertisements
This entry was posted in Haandbryggeriet, Omtaler av øl and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s