Kinn Vestkyst India Øl

Kinn vestkyst b 656, brygget 21/11-2014 drukket 22/12-2014, 4 uker gammel og omtrent så fersk det er mulig å få IPA på Vinmonopolet. (Innimellom er det faktisk mulig å finne Nøgne Ø IPA, Vestkyst, Ægir IPA og Haandbryggeriet Humlekanon som er ca 2 uker gamle. Så følg med på datostemplingen!)

Etterspørselen etter denne ølen har lenge vært stor, men begrenset kapisitet hos Kinn har forhindret ølet i å være Vinmonopolets mest solgte IPA. Med nytt bryggeri og større kapasitet passerte Vestkyst Nøgne Øs IPA på Vinmonopolets statistikk. Kinn vinner nok en del på en større flaske sammenlignet med Nøgne Ø, og tax-free salg tar nok også litt av omsetningsetning av Nøgne Øs IPA.

VestkystSkitten lysebrun farge med en offwhite skumkrone. Rett og slett en litt stygg øl.

Aromaen derimot er nydelig! Herlig fersk, men samtidig rund og balansert humlearoma. Ingen bitter duft av sitrusfrukter som river i nesa, men en søt og frisk cocktail av tropisk frukt, noe grapefrukt og røde bær. Mye søt engelsk malt i bakgrunnen.

Smak av røde bær, appelsin, grapefrukt og furunål med en nokså store menger karamell, kjeks og korn. Veldig engelsk preg på maltprofilen med et ferskt og amerikansk humlepreg.

Litt engelsk IPA drøyt tørrhumlet med masse ulike amerikanske humlesorter. Aromaen er veldig god og innbydende, men totalt sett ikke en type IPA jeg foretrekker. Men jeg vet at mange setter dette ølet høyt, og om du ikke har smakt den så finn en fersk flaske og smak selv.

7/10

Advertisements
This entry was posted in Kinn and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s