Nøgne Ø Imperial Stout Barrel Aged 2012

Brygget 1.12.2011 og sluppet på Vinmonopolet vinteren 2013.

Dette er andre gangen Nøgne Ø fatlagrer sin Imperial Stout. Første gangen ble den lagret på cognac-fat og ble lansert tidlig i 2012.

Det er ikke oppgitt noe sted, men jeg antar at denne ølen ble lagret på eikefat hvor det tidligere var lagret Mikkeller øl (Nøgne Ø produserte jo lenge flere av Mikkellers mørke øl, bl.a. hele BeerGeek-serien), og derfor er det nok både mindre preg av brennevinet som først ble lagret i fatene og eik i denne ølen.

Etter lansering vinteren 2013 har denne Barrel aged 2012-utgaven vært lagret rundt 18 måneder i min kjeller, og smakene fra fatlagringen har nok avtatt noe med tiden.

Nøgne Ø barrel aged imperial stoutØlen er helt sort med en høy, mørk brun skumkrone som etterhvert legger som som en halvcentimeter tykk skumring i glasset.

Aroma av lakris, karamell, brunt sukker, mørk sjokolade, brent malt og noe kaffe.

Smaken følger opp aromaen med mye lakris, karamell og brunt sukker, men det er også et tydelig fruktig bakteppe her og relativt milde brente toner. Noe hint av eik og fatlagring er det, men det er beskjedent.

Myk og lettdrikkelig. Fatlagringen (og flakselagringen) har gjort denne en god del tynnere enn den opprinnelige ølen er.

Avslutningen er lett bitter med smak av lakris, furunål, røde bær og mørk sjokolade.

7,5/10

Denne ølen opplevdes oms lagt bedre første gang jeg drakk den tidlig i 2013. ta hadde den tydligere preg av eik og vanilje.

Men uansett så foretrekker jeg den originale Nøgne Ø Imperial Stout som virkelig er en topp imperial stout som har en tilnærmet perfekt balanse mellom bitter og brent smak av røstet malt og sødme.

Nøgne Ø Imperial Sout Barrel Aged er fortsatt tilgjengelig på Vinmonopolet

Advertisements
This entry was posted in Nøgne Ø, Omtaler av øl. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s