Mikkeller Nelson Sauvignon

Nelson Sauvignon er en klassiker og Mikkels favoritt øl i hans egen portefølje. Jeg tror dette er andre gangen ølen brygges, den første batchen kom tilbake i 2009.

Jeg tror litt av hensikten til Mikkel var å brygge en øl som kan fungere som kan minne om og ligne på champagne. Ølet er brygget mye basemalt med høy utgjæringsgrad, tilsatt enzymer,  samt champagnegjær og brettanomyces. Alt for å få en tørr øl.

Nelson Sauvin er brukt som bitter-, smaks- og aromahumle for gi en aroma og smak av hvite druer, som nettopp denne humlesorten kan gi. Deretter er ølet lagret 5-6 måneder på Chardonnay-fat.

I tillegg til denne så finnes det en variant som i tillegg er tilsatt saft fra Riesling druer – Nelson Sauvignon Riesling edition. Flasken er identisk, men har et gult vokslag over korken. (Riesling edition var å få på fat hos Café Sara under Mikkeller tap take over i vår. Visstnok det eneste fatet i Norge.)

Klar, men ikke gjennomsiktig mørk oransje, kobberfarvet øl med en fingerbredde høy skumkrone som etterhvert forsvinner til en ring. Overaskende store skumbobler. godt karbonert med en stadig strøm av bobler som stiger mot overflaten.

Superfruktig aroma med masse stenfrukter. Det er fersken, pasjonsfrukt, plomme, hvite druer, stikkelsbær og toner som minner om Basset’s vingummi. Noe sitrusfrukt også og den har et generelt tropisk preg over seg. Lett vinøs også.

Smaken er like fruktig med den samme rekke av stenfrukter og bære, noe sitrusfrukt, det er en del maltsødme her samtidig som ølen er veldig tørr. Mot slutten så er det et tydelig preg av belgisk gjær med ganske mye gjærestere og smak av eple og pære.

8,5/10


Advertisements
This entry was posted in Mikkeller, Omtaler av øl and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s