Cervisiam Toxic Alevenger

Pale Ale på 6,5% fra Cervisiam. Visstnok brygget hos Arendals bryggeri. I denne ølen er det brukt Citra og Mosaic-humle, samt tilsatt fersken. Ølet er også brygget med umaltet hvete og laktose. Cervisiam er et av få norske (nomade)bryggerier som forsøker å brygge moderne humlerike øl i samme stil som bl.a Trillium, Tree House og Tired Hands. Stilen kalles ofte New England eller North Eastern-style IPA og kjennetegnes av mye humlearoma med et særlig fokus på humlesorter som avgir tropiske toner, lav (opplevd) bitterhet og en fyldig munnfølelse.

cervisiam-toxicI glasset er Toxic Alevenger gul og uklar med en medium høy hvit skumkrone.

Fantastisk tropisk aroma med søt mango, ananas, fersken og noe bitrere sitrustoner i bakgrunn. Sånn haribo-smågodt fersken-aktig, men også med mer naturlige frukttoner.

Smaken følger med tropiske toner ingen andre norsk øl har vært i nærheten av til nå. Sødmefull mango, papaya, ananas, fersken dominerer, mens bitter grapefrukt tar over mot slutten. Selve avslutning er fortsatt tropisk, men med mer bitter sitrustoner som tørker. Malten bidrar med fylde og en lett sødme, men her er det humla som er skinner.

En moderne superfruktig pale ale, uten karamellmalt, men med en kledelig sødme fra hveten og med relativt lav (opplevd) bitterhet.

Dette er nok den beste norske pale Ale/IPA siden Nøgne Ø Vic Abstract IPA (På fat, når den var fersk og ikke flaskene som kom på polet senere)

Jeg har drukket tidligere varianter av Toxic Alevenger på fat og da har det vært en helt annen øl med en god dose karamellmalt. Oppskriften er tydelig justert på denne mye batchen.

Topp pale ale, og pr. i dag så er dette den beste norske humleølen.

Den nye batchen (september 2016) av Cervisiams dobbel IPA, Jungle Juice er også god, men det er dette som er stjerna!

9/10

NB: Denne omtalen er av én uke gammel flaske av september 2016-batchen. Følg med og kjøp noen flasker når det kommer en ny batch. Drikk fersk!

Advertisements
This entry was posted in Cervisiam, Omtaler av øl and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s